Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΞΥΠΝΑ ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 


Η Ντενεκεδούπολη είναι μια ευτυχισμένη πολιτεία φτιαγμένη από ντενεκεδάκια που μένουν εκεί, με περίεργα ονόματα όπως Σαρδέλας, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέι-Μπαμ-Μπαμ, Μηλίτσα. Την ησυχία και την ηρεμία της χαλάει ο Λαδένιος, ένας μεγάλος ντενεκές του λαδιού, που με το έτσι θέλω προσπαθεί να επιβάλλει τη γνώμη του και τις απόψεις του και στα υπόλοιπα ντενεκεδάκια. Ο Λαδένιος έτρωγε, κοιμόταν, ξυπνούσε και διέταζε. Σαν να μην έφτανε αυτό έβγαζε και απαγορευτικές διαταγές:"Να μην τραγουδάτε, να μη χορεύετε ...". Η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο και τα ντενεκεδάκια αποφασίζουν να ξεσηκωθούν. Βάζουν σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο και κάνουν τον Λαδένιο ...ΠΙΤΑ .   
Παλιό, κλασικό, αξεπέραστο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου που μεγάλωσε πολλές γενιές και που εμείς το αξιοποιήσαμε στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
Οι μαθητές/τριες διασκέδασαν τόσο με την κατασκευή του σκηνικού τους, φτιάχνοντας ο καθένας το δικό του αγαπημένο ντενεκεδάκι, όσο και με τις πρόβες τους. 
Η διασκευή του έργου "Ξύπνα Ντενεκεδούπολη"  έδωσε αφορμή να έρθουν τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με την έννοια του απολυταρχισμού με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο. 


Από την παράσταση




       Μηλίτσα, Λαδένιος, Σαρδέλας, Σοφός στόλισαν
          το σκηνικό μας